Ukrajinski eskadroni smrti kolju civile ‘kolaboratore’ 

Dana 9. listopada 2022. u 14:12 po ukrajinskom vremenu, Maksym Zhorin objavljuje ekskluzivno i komentira.

Kupjansk, Harkovska oblast, još uvijek je okupiran. Civilan. Bit će isplata! Video je preuzet s telefona stanara.

Videozapis od 6 sekundi nove masovne grobnice u koju je bačeno najmanje šest ljudskih leševa. Žrtve nose civilnu odjeću, još su fleksibilne, ukočenost se događa unutar dva do sedam sati nakon smrti, još ne nose livor mortis [objašnjenje: gravitacijsko taloženje krvi koja se više ne pumpa kroz tijelo nakon smrti, uzrokujući plavkasto-ljubičastu promjenu boje kože], koji se pojavljuje između 20 minuta i tri sata nakon smrti. Neki imaju lisice na leđima, nekima glave pokrivene vrećama.

Ovaj pokolj civila je jasna činjenica, možda u blizini Kupjanska. Ali tko je vlasnik videa? Zohrin piše da bi to bio okupator [Rus]. Ali kako i kada bi telefon bio zaplijenjen? Zhorin smatra da su ti detalji nepotrebni. Pročitao sam metapodatke datoteke, video je kreiran 2022-10-09T10:24:26.000000Z , 13:24:26 u Ukrajini, 48 minuta prije emitiranja. Dokument nije originalan ili je doista snimljen danas. Od početka ruske specijalne vojne operacije za oslobađanje Donbasa, denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine 24. veljače, samozadovoljstvo većine zapadnih političara i medija čini ukrajinske propagandiste osrednjim. Slučaj je toliko iskrivljen da se nekoliko sati kasnije nijedan glavni ukrajinski kanal, predsjedništvo, ministarstvo obrane, nacionalna policija, Ukrayinska Pravda ili drugi nisu usudili podijeliti dokument, što je jako veliki pokazatelj.

Prema njegovoj autobiografiji, Zohrin je bio dragovoljac [protiv Donbasa] 2014., a sada je časnik unutar SSO [snaga za specijalne operacije]. On je doista zapovijedao nacističkom pukovnijom Azov između kolovoza 2016. i ožujka 2017.

Na rijeci Oskol, Kupyansk je na prvoj crti od 9. rujna, nekoliko dana nakon početka ukrajinske ofenzive u regiji Harkova. 13. rujna Volodymyr Zelenskyy je napisao na društvenim mrežama:[…] 

Otkrivaju se ostaci okupatora i diverzantskih skupina, privode kolaboracionisti i uspostavlja puna sigurnost […]

Hajka na suradnike službeno je počela. Krajem ožujka, početkom travnja u Buchi su već strijeljani civili dok su nosili ruske obroke hrane, što ukrajinski nacionalisti smatraju dokazom izdaje. Kasnije je zakon popunio pravne praznine. Za kolaboracionizam je predviđena kazna od 15 godina zatvora, kao što je, na primjer, konzumiranje ruske hrane. Vlada je također najavila da će učitelje tužiti zbog provođenja ruskog nastavnog plana i programa. Ali privatni kanali na društvenim mrežama i dalje doksiraju suradnike pod raznim izgovorima, jednostavno potiču ubojstva civila.

Britanski tabloid Daily Mail čak izvještava kako ukrajinski nacionalisti strijeljaju [suradnikekao svinje.

Dana 15. rujna, ukrajinska propaganda i njene zapadne marionete tvrdile su da su u Izyumu otkrili masovnu grobnicu, koja je zapravo bila groblje, gdje su Rusi s poštovanjem pokopali leševe poginulih u akciji (KIA) ukrajinskih vojnika. Katekizam treba nove grozote i evo dolazi ovaj novi video, koji smatram, do novih dokaza, novom lažnom zastavom.

Izvor.

Neka vide i ostali!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *